Koden EXTRA10 gir deg 10% rabatt på ordinære varer i hele nettbutikken.

Derfor er det bra for baby å sove ute på dagtid: 9 Grunner babyen burde sove ute

En av de de største kulturforskjellene mellom Norge og andre land er at vi i Norge (og Norden) lar minste barna våre sove ute. Jeg har hørt gang på gang fra Amerikanere hvor rart de synes dette er, men jeg minner dem stadig på at vi ikke lar barna sove ute bare på grunn av «tradisjon» – men fordi det er faktisk er bedre for barna.

I denne artikkelen går vi gjennom 9 grunner til hvorfor det er bra for baby å sove ute, og hva du kan gjøre for å forberede din baby for en god høneblund i vår friske Norske natur.

1 Babyer som sover utendørs sover bedre, lengre og lettere!

Den kjølige luften fra våre flotte Norske natur hjelper barn å sove lengre, og bedre. Det er også lettere å sovne på grunn av alle de beroligende lydene som kommer fra utendørs.

Lyder som fugler, trær i vinden, regn, og selv biler kan være lyder som skaper trygghet for småbarn.

The baby sleeps in a stroller on the street

2 Babyer som sover ute er mindre syk

Visste du at babyer som sover utendørs har mye færre forkjølelser! Dette er fordi mer tid utendørs reduserer eksponeringen for bakterier i lukkede rom, og derfor færre sjanser for å få den forkjølelse.

3 Babyer som sover utendørs kan sove hvor som helst selv når de blir eldre

Det å venne seg til soveomgivelser som ikke bare er soverommet trener hjernen og kroppen til å forstå at søvn kan foregå andre steder senere i livet.

Dette betyr at jo mer barna sover ute når de er små, jo større sjanse har de for å kunne sove andre steder senere i livet. En kjempegrei ferdighet å ha i baklomma.

4 Babyer som sover utendørs er lettere å ha med på reiser

Babyer som sover utendørs er flotte partnere å ta med på eventyr som langrennsturer, fotturer, kanoturer, camping og utenlandsreiser. Frisk luft blir derfor en beroligende og komfortabel følelse for babyen, og de føler seg derfor mye tryggere ute enn babyer som bare sover inne.

A baby girl is seen sleeping in her car seat while traveling on a plane wrapped in a pink blanket.

5 Naturen vår er vakker, og babyer elsker det

Ifølge norske barnelege Gro Nylander så får babyer som sover utendørs mye mer kontakt med naturen. De kan se på svaiingen av grener eller himmelen mens de sovner, og dette er kjent for å ha en utrolig positiv og beroligende effekt.

Snow covered fir needles swaying on winter wind close up. Snow lying branch.

7 Mer tid ute betyr mer Vitamin-D, noe som virkelig trengs her i Norden

Lek og søvn ute betyr mer stimulus av vitamin-D produksjon, som er en viktig del av barns utvikling. Her i Norge, og spesielt Bergensere, sliter vi med vitamin D-mangel på grunn av lite tilgang til sol.

Mer tid ute hjelper godt til, og kommer til å hjelper mye med utviklingen av bein og tenner!

baby snow angel, childhood

8 Sunnere luft betyr sunnere lunger

Frisk luft er generelt sunnere enn inneluft (er jo rett der i navnet). På grunn av naturlig luftsirkulasjon ute får babyer tilgang til mye bedre luft, og reduserer sjansen for luftveisinfeksjoner og allergi mot støvmidd.

9 Det er ikke farlig å la barna sove ute!

Så lenge du har et øye til vogna, og en babycall, er det veldig trygt å la babyen sove ute i Norge. Pass på at de er godt og varm, at vognen har bremsene på, og la de sove ute så mye de vil! Alternativt er en tur i parken en koselig og trygg måte å la babyen få litt frisk luft med høneblunden.

Et lite varsko til slutt. Pass på at katten ikke legger seg til rette oppå babyen. For dette finnes kattenett å få kjøpt hos babybutikker.

Mother with baby stroller walking in autumn park

Bunnlinja

Så der har du det! Søvn ute for barna er en utrolig positiv del av utviklingen og oppvekst her i Norge, og anbefales av de fleste foreldre og barneleger. Om du fremdeles er skeptisk, er det selvfølgelig alltid du som forelder som vet best.

Om du bestemmer deg for å la babyen sove utendørs, pass på at du kler dem riktig og har et øye til babyen. Skal du bruke dyne i vogn? Anbefaler ulldyner av ren og ny norsk ull. Ulla er naturfiber, som er varmregulerende, pustende og samtidig har isolerende effekt. Disse ulldynene passer perfekt i alle vogn.

Lykke til, og sov godt!

Del denne på :