Sjekkliste for at babyen din sover trygt i sengen sin

Infant Baby Sleeping

Det første året av livet til barnet ditt er det mest sårbare, så det er utrolig viktig å passe på at de er trygg og komfortabel til en hver tid. Her er en sjekkliste vi anbefaler du går gjennom hver kveld før du legger babyen til sengs for å passe på at de alltid sover så trygt som mulig!

#1 Pass på at babyen sover i en trygg sprinkelseng.

Sørg for at sprinkelsenga oppfyller alle sikkerhetsstandarder i følge europeiske standard. Vær også nøye på at de aldri sover på for myke overflater som en vannseng, sofa eller pute uten oppsyn. Pass på at sengetøyet er stramt, og at det ikke er noen andre gjenstander oppi senga med babyen.

#2 Fjern hengende persienner, gardinstenger og ledninger fra babyens soveområde.

Babyer klarer lett å vikle seg inn i dem og kan kveles, så pass på at det er ingen ledninger eller tråder som babyen kan nå gjennom sprinklene.

#3 Pass på at huskatten ikke kan legge seg i sengen

Selvom det er veldig søtt når baby og kjæledyr finner et bånd, er det også veldig farlig for dem å sove sammen uten oppsyn. Pass på at døren er lukket og at ingen katt eller hund kan hoppe oppi med babyen.

#4 Pass på at soverommet alltid har en behagelig temperatur.

Babyer kan lett bli for varm, så vi anbefaler å holde soverommet rett rundt 18 grader. Sjekk jevnlig om barnet svetter, eller om brystet føles varmt og juster deretter.

#5 Legg babyen din på ryggen til de er 1 år gammel.

Det er ikke trygt å legge babyer til å sove på siden eller på magen.

Men! Om babyen din klarer å rulle fra ryggen til magen og så tilbake igjen, er det greit om de endrer posisjon mens de sover.

Peaceful baby sleeping in a crib

#6 Unngå bruk av dyne og pute de første 12 månedene

En av de største årsakene til krybbedød er kveling av gjenstander som er i sprinkelsengen sammen med babyen. Vær helt sikker på at sengetøyet er stramt, madrassen ikke er for myk, og at det ikke er noen gjenstander sammen med babyen utenom smokken og kanskje en liten trygg koseklut.

#7 Vær helt sikker på at det ikke er noen gjenstander eller leker rundt om som kan løsne eller ende opp i sengen

Selv kvalitetsikrete leker over sengen kan løsne og tilrettesette for kvelingsfarer. Du kan aldri være for trygg.

Beautiful infant baby sleeping at home. Cute small baby sleeping.

#8 Ikke røyk eller ha klær som lukter av røyk rundt babyen.

Selvforklarende.

#9 Kle babyen din i lette klær om natten.

Babyer veldig fort varm, så det viktig å passe på at de alltid er i lette og behagelige klær. Ikke kle dem for varmt, og sjekk temperaturen deres jevnlig ved å legge en hånd på brystet.

Baby sleeping

Trygg søvn er avgjørende

Nyfødte barn sover rett rundt 16 timer dagen, som betyr at et trygt sovemiljø er avgjørende. Om du passer på å følge disse 9 tipsene, vil du sikre en trygg og god natt søvn for babyen din.

Ved å skape trygg søvn forhindrer du også sjansene for krybbedød (SIDS), spesielt i de første 6 månedene.

Så: pass på at babyen sover i en sikker seng i et godt temperert rom. Pass på at ingen gjenstander som kan kvele er til stedet, og at de sover på ryggen. Hold dem unna for mye sol, røyk, og kle dem lett om kvelden.

Sov godt!

Del denne på :