Hvordan få baby til å sove raskere og bedre. Hjelp barnet ditt til å sove med disse 5 tips

Få baby til å sove søvnhjelp baby

Få baby til å sove? Når en nybakt mor kommer hjem med sin baby, er det ingen som forteller henne at “sove som en baby” kanskje ikke skjer. Denne artikkelen vil gi deg 5 gode tips for å hjelpe den nyfødte babyen med å sove raskere og bedre. 

Før vi kommer til de 5 tipsene for å hjelpe den nyfødte babyen med søvn, tenkte vi å nevne viktigheten for de små å spise hver 2 eller 3 time om natten slik at de kan vokse seg gode og friske. Denne anbefalingen kommer fra NHI Norge.

I tillegg anbefales det å legge babyen kun på ryggen for å sove, for å beskytte mot krybbedød, opplyser Helsenorge.

Hvordan få baby til å sove raskere og bedre?

  1. Svøping 

Svøpe babyen

For å etterligne den trygge følelsen av å ligge i mammas mage, hjelper det å svøpe den nyfødte babyen. Dette betyr egentlig å pakke den lille i et mykt teppe som en liten burrito.

Du har kanskje sett dem gjøre det på sykehuset? Dette hjelper babyen til å føle seg trygg og sikker og hjelper den også å holde seg i søvn under alle refleksene for eksempel skvetting. Det sies at disse refleksene ligner på hvordan vi har følelsen av at vi faller mens vi sovner. Disse refleksene forsvinner når babyen blir 4-5 måneder gammel.  

Vi anbefaler Mykt musselinteppe for svøping. Teppet er stort nok for å kunne brukes som svøpeteppe og er mykt og snill mot babyhud.

Få baby til å sove søvnhjelp baby

2. Søvnhjelp – Hold dagene lyse og nettene mørke 

Selv om du kan bli fristet til å holde ting rolig og mørkere for at det nyfødte babyen skal sove godt, kan det forlenge dag og natt forvirringen. Når babyen ligger i mammas mage ble den lullet til søvn av mammas bevegelser babye og når mamma hvilte hadde babyen en fest i magen. Kjenner du deg igjen? Så hold dagene positive og lyse og nettene mørke og kjedelige. Det vil hjelpe din nyfødte baby å sortere dagene og nettene raskere.

Dersom du trenger litt lys på soverommet anbefaler vi å bruke dempet nattlampe eller lys med batteri. Disse gir ikke mye lys samtidig som de belyser godt nok for at du skal finne fram ting eller skifte bleie om natten uten å forvirre babyen.

3. Samsoving 

Ammehjelpen beskriver samsoving som en god måte å møte barnets nattlige behov på. Du kan samsove så lenge du vil. Alle ferske foreldre bør gjøre seg kjent med hvordan de kan samsove med barnet så trygt som mulig.

Noen ganger hjelper det å ha den nyfødte babyen i rommet med deg for rask tilgang til mating og bleieshift midt på natten. Faktisk anbefales det å dele rom med babyen din de første 6-12 månedene. Dette er tryggere men kan også bidra til å gi din baby mer trøst og få baby til å sove raskere. Da kan baby lukte og høre deg.

Av sikkerhetsmessige årsaker anbefales det å bruke bedside crib eller babyseng ved siden av din.  

4. White noise for babyen  

White noise eller hvit støy på godt norsk består av lyder som en vifte, støvsuger, hårføner, fuglekvitring osv. Slike white noise maskiner hjelper babyen din til å sove raskere og bedre fordi de er vant til hvit støy inne i mors liv. Lyden av blodstrømmen hennes og hjerteslag.

Kanskje har du merket at babyen roer seg ned når du støvsuger eller har hårføn på. Klart du kan ikke ha de på hele dagen, så jeg anbefaler å skaffe seg en White Noise høyttaler eller mp3 lyd fil. Portabel og lett, bruk den i vogn, seng, babynest, hengevugge eller ta med på tur. 

membantu white noise høyttaler

5. Hengevugge 

Har du hørt om hengevugges magiske egenskaper? Ikke bli overrasket hvis din nyfødt baby kommer til å like å sove skjermet i  en hengevugge. Noen babyer elsker at hengevuggen går raskt opp og ned ved hjelp av vuggemotor og det kan være den eneste måten babyen skal klare å sovne fortere og bedre.

Hastigheten på vuggemotoren kan justeres etter behov. Du kan også styre den med appen og få gode råd og tips om din babyens søvnrytme. Akkurat nå er våre pakker på 10% rabatt. Du får også gratis frakt på alle våre søvnpakker for babyer.

Da har du fått våre beste 5 tips til hvordan få baby til å sove. Vi håper de vil hjelpe barnet ditt til å sovne raskere og bedre.

Husk, bare fordi du har en baby som sover dårlig om natten de første to månedene betyr ikke at du har fått en baby som skal sove dårlig neste to år. Vær tålmodig og konsekvent. Å være mor er et eventyr og vi i Vuggebaby heier på alle mammaer og pappaer selvsagt. 

hengevugge bundle vuggemotor og stativ
Del denne på :