Miljø og sikkerhet

ØkoTex sertifikat

Alle egenproduserte produkter er produsert under trivelige arbeidsforhold i mitt lille systudio i Lærdal. Jeg legger mye kjærlighet i det jeg gjør og hvert eneste produkt gjennomgår kvalitetskontroll av meg. Tekstiler og råvarer (bomull, lin og musselin) jeg bruker i produksjon er kun fra norske og europeiske forhandlere som har ØkoTex sertifisering. Det vil si at de er fri for skadelige tilsetninger.  

Eco Fabric Print logo

Stoffprodusenten har øko batch på all print og print er utført med økologisk pigment.

Alt velges med nøyaktighet og omtanke til naturen – til og med knapper som vi velger å bruke i produksjon er laget av tre eller kokos.

Tverrpinne til hengevugge er ubehandlet og lokalprodusert av norsk bjørketre.

Ulla er kardet og vasket og kommer fra gård til norsk bonde. Vi bruker ren og ny norsk ull av første klasse (C1) og kjøper den fra en norsk leverandør. 

Sikkerhetstiltak

  1. Sikkerhetsstropp – krav til fjær der det henger et menneske er at fjæring sikres med stropp. Dette gjør vi med sterk og bred stropp som er koblet gjennom stålkomponenter og sikrer at hengevugga henger stabiltt
  2. Ingen metallsplinter i babyøye! – Forskning viser at metall mot metall kon forårsake metalsplinter og det er fare for at baby får det i øynene. For å unngå dette bruker vi fastmonterte silikon på metalldeler. Ikke fjern det.
  3. Våre hengevugger samsvarer alle anbefalingene vi har fått under utarbeidelsen; blant annet størrelse på madrass, tverrpinne lengden, stoffsertifikater, produktmerking og råvarekvalitet.
  4. Rustfritt stål – vi bruker rustfritt stål som metaldeler. Kvalitetsvarer som tåler høy belastning.
  5. Sertifikater – vi har ØKO-TEX Standard 100 klass 1 sertifikater på alle hovedstoffer vi bruker – lin, bomull og musselin.
  6. Bruksanvisning – vi tar sikkerhet på alvor. Du får vedlagt instruksjons- montering- og bruksanvisning både ved kjøp av hengevugga og digitalt. Slik kan du best mulig ivareta sikkerhet og blir opplært hvordan du bruker produktet. Les den nøye – dette er avgjørende for din babys sikkerhet.

Få Nyhetsbrev

Vi bruker cookies

Vi ønsker å gi deg en unik handleopplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Noen av disse er nødvendige for at nettbutikken vår skal fungere, andre bidrar til at du skal få en skreddersydd opplevelse.